Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: paradise
Категория: Новини
Прочетен: 14361
Постинги: 12
Коментари: 2
Гласове: 6
Постинг
29.10.2009 20:40 - БГ имоти стават все по-привлекателни за руснаците
Автор: paradise Категория: Новини   
Прочетен: 511 Коментари: 0 Гласове:
2



imageПрез третото тримесечие интересът на руснаците към чуждестранната недвижимост е останал на същото равнище, както и през традиционно активното второ тримесечие. Въпреки че пиковия сезон на търсене за покупка и аренда на имоти в чужбина е отминал с приключване на лятото, активността на купувачите не е намаляла, се казва в съобщение на компанията МИЭЛЬ Distant Property Management.

В момента портфейлът на компанията съдържа привлекателни обекти в 20 държави, съобщава Интерфакс. През изминалото тримесечие МИЭЛЬ-DPM е разширила своята география за сметка на три нови страни: САЩ, Португалия, Австрия, а в най-скоро време се предвижда да бъдат включени и ОАЕ. По данни на компанията, лидери по брой запитвания през третото тримесечие е България /25%/, Турция /17%/ и Испания /13%/. Нещо повече всички потенциални купувачи, които са пожелали да купят имот в България, са го купили.

От МИЭЛЬ DPM уточняват, че България привлича клиентите с достъпната си цена и приемливо качество на недвижимите имоти, голямото разнообразия от предлагане и опростената процедура за покупка.

Испания също е показала добра динамика: над 70% от потенциалните купувачи, потърсили недвижимост в тази страна, са успели да открият подходящ вариант и да финализират покупката. Като цяло, от компанията отбелязва, че количеството на покупките се е увеличило през третото тримесечие. До голяма степен това е свързано с факта, че клиентите са започнали по-реалистично да гледат на нещата и вече не отлагат покупката в очакване на 50% намаление.

По отношение на арендата, най-голямо е търсенето на вили в Италия - целогодишно, а също така апартаменти във Франция и на Лазурния бряг.



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

Архив